Aarhus Universitetshospitals Mave- og Tarmkirurgiske Afdeling har de seneste måneder været ramt af en regulær shitstorm. I medierne omtales det som “kræftskandalen på AUH”. I denne uge nåede shitstormen og kræftskandalen så et nyt niveau. De to ledende kirurger på afdelingen har nemlig opsagt deres stillinger på afdelingen i ren protest.

Shitstormekspert William Atak og journalist Julie Fristed ser på shitstormen, der har ramt sundhedsvæsenet, velfærdssystemet og kræftbehandlingen i Danmark. Vi taler blandt andet om kommunikationsstrategier og forskellen på shistorme mod private og offentlige virksomheder.

Shitstormen kort fortalt

Tidligere i år kunne DR afsløre urimelig lange ventetider på kræftoperationer på Aarhus Universitetshospitals Mave- og Tarmkirurgiske Afdeling. Det viser sig nemlig, at flere hundrede kræftpatienter har ventet alt for længe på operation. Siden afsløringen har negative historier om kræftbehandlingen på AUH rullet som perler på en snor. Shitstormen har også fået politisk opmærksomhed, og i maj måned blev der afsat 5 milliarder kroner til blandt andet kræftbehandling i sundhedsvæsenet, hvor en af hovedårsagerne var kræftskandalen. Den seneste udvikling i sagen er nu, at to ledende kirurger på afdelingen har opsagt deres stillinger i ren protest, og hospitalet har arrangeret en havefest for 4,3 millioner kroner.

Lyt med til Den Perfekte Shitstorm her på siden eller på Apple Podcasts, Spotify og Google Podcasts.