Salgs- og træningscenteret for elitedressurheste Helgstrand Dressage og ejeren, Andreas Helgstrand, er endt i en voldsom shitstorm efter en ny Operation X-dokumentar på TV 2. I dokumentaren “Hestemilliardærens hemmeligheder” filmer en muldvarp centeret med skjult kamera, og hesteeksperter kalder behandlingen af hestene for “dyremishandling af den værste skuffe”.

I denne udgave af Den Perfekte Shitstorm snakker journalist Julie Fristed Hansen og shitstormekspert William Atak om, hvordan kritiske dokumentarer og brugen af skjult kamera har en helt særlig evne til at skabe debat og sende virksomheder i shitstorme. William Atak vurderer, hvordan Helgstrand Dressage har valgt at håndtere kritikken, og han kommer med gode råd til, hvordan Andreas Helgstrand burde have håndteret stormen af kritik i forbindelse med TV2/Operation X-dokumentaren .

Anklager om dyremishandling af heste i TV2 dokumentar Operation X

Dokumentaren Operation X på TV2 viser ubehagelige billeder af heste med dybe mærker fra pisk, blod ud af munden og brugen af flere kontroversielle træningsmetoder. Shitstormen har allerede fået konkrete konsekvenser for ejer Andreas Helgstrand, da han er blevet udelukket fra alle aktiviteter på det danske landshold i dressur. Samtidig er den tidligere OL-medaljevinder og andre involverede ryttere i dokumentaren blevet politianmeldt af Dyrenes Beskyttelse med anklager om dyremishandling.