I dette afsnit af Den Perfekte Shitstorm ser vi nærmere på shipping-giganten A.P. Møller – Mærsk, der den seneste tid har mødt en del kritik. Medierne har nemlig sat fokus på Mærsks skatteforhold – og dét har fået både medier, politikere og helt almindelige danskere op ad stolene. Mærsk har nemlig endnu engang opnået et rekordoverskud på flere hundrede milliarder, men det er altså kun en lille procentdel, som ender i den danske statskasse.

Julie Fristed Hansen, Julie Falster og William Atak tager lytterne med ind i den shitstorm, der har ramt Mærsk. Hvad er er op og ned i sagen? Hvad er holdningerne ude i det danske land? Og hvordan forholder Mærsk sig selv til kritikken? Vi ser også nærmere på, hvilke konsekvenser en shitstorm som denne kan få for en mastodont som Mærsk. 

Shitstormen kort fortalt 

Da Mærsk offentliggjorde deres regnskab for 2022, var det endnu engang med et rekordoverskud. Det har fået flere medier og politikere til at sætte fokus på Mærsks skatteforhold –  endnu engang. Mærsk og resten af shippingbranchen er nemlig undtaget for den sædvanlige selskabsskat på 22%, og i stedet betaler de en såkaldt tonnageskat, der nærmere er en slags vægtafgift. Holdningerne til dette er mange og langt fra entydige. Den blå blok priser sig lykkelige for, at Mærsk vil være i Danmark og er tilfredse med den nuværende ordning, mens det får de venstreorienterede partier til at “se rødt”. Også på de sociale medier deler det vandene med et “Team Mærsk” og et “Team: I skal betale noget mere, Mærsk!”.

Lyt med til Den Perfekte Shitstorm her på siden eller på Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts og YouTube.