Dette afsnit af Den Perfekte Shitstorm er det første af 10 særafsnit, hvor vi ser tilbage på de allerstørste shitstorms i 2022. Hvert år offentliggør vi hos ATAK Nordic en omfattende analyse af shitstorms, hvor vi kortlægger de 10 største af slagsen fra det forgangne år. I rækken af særafsnit dykker vi ned i hver af disse shitstorms.

I det første særafsnit af Den Perfekte Shitstorm ser vi nærmere på den allerstørste shitstorm fra 2022, som i analysen har vist sig at være de store SAS-strejker. “SAS i Shitstorm” var en historie, der fik meget opmærksomhed fra medierne – og som fik store konsekvenser for mange danskere, der skulle rejse i vinter- og i sommerferien 2022.

Julie Fristed Hansen, Julie Falster og William Atak tager lytterne med ind i den største shitstorm fra 2022, og så undersøger de også dens betydning samt de digitale spor, den har efterladt.

Analysen “De største shitstorms 2022” udkommer inden længe og kan læses på atak.dk.

Shitstormen kort fortalt

2022 var ikke SAS-passagerernes lykkeår. SAS-personalet strejkede nemlig ikke bare én gang, men hele to gange – med store konsekvenser for de rejsende. Første strejke var i vinterferien, hvor SAS Ground Handling-personalet nedlagde arbejdet i Københavns Lufthavn. Nogle måneder senere, da det blev sommerferie, strejkede SAS-piloterne i hele 15 dage.

Strejkerne fik stor mediebevågenhed – både i form af løbende opdateringer på forhandlingerne mellem parterne, men i særdeleshed også i form af kaos-reportager fra lufthavnen og følelsesladede beretninger om danskere, der var strandet i udlandet og ikke kunne komme hjem.

Frustrationerne og holdningerne på de sociale medier var også til at føle på, og det endte bestemt med SAS i shitstorm. Der var både folk, som mente, at SAS-piloterne var møghamrende forkælede – mens andre mente, at det var fedt, at piloterne tog kampen op, og at SAS-ledelsen skulle skamme sig. Og så var der dem, der tilkendegav, at de var glade for, at de ikke havde bestilt rejse med SAS – og at de heller aldrig ville komme til det efter de her sager.

Lyt med til Den Perfekte Shitstorm her på siden eller på Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts og YouTube.