Moderaternes kultur- og udenrigsordfører Jon Stephensen har været i modvind flere gange inden for de seneste måneder, senest da han sendte en krænkende besked til en 19-årige kvinde fra hans partis ungdomsafdeling. Nu er han sendt på orlov, og kun tiden kan vise, hvad fremtiden bringer for politikeren og den tidligere teaterdirektør.

I dette afsnit af Den Perfekte Shitstorm dykker vi ned i shitstormen mod Moderaternes kultur- og udenrigsordfører Jon Stephensen. William Atak, Julie Fristed og Julie Falster tager lytterne med igennem bunken af sager og ser nærmere på alt lige fra kommunikationsstrategier i shitstormshåndteringen og sanktionerne mod Jon Stephensen til de mulige konsekvenser, som de digitale spor kan få for politikeren og den tidligere teaterchef.

Shitstormen kort fortalt

Der er ikke bare én sag, der har ramt Jon Stephensen. Både nye og gamle sager er blevet hevet frem i lyset de seneste mange måneder, og medierne har dækket dem alle intensivt.

Jon Stephensen modtager blandt andet en fyreseddel af bestyrelsen hos Aveny-T, hvor han var teaterdirektør frem til maj 2022. Fyresedlen kom angiveligt, fordi han skulle have forfalsket et bestyrelsesmedlems underskrift, hvilket en offentliggjort lydfil menes at bekræfte. Her kunne man høre en person sige navnet på bestyrelsesmedlemmet Jakob Høyer. Herefter lød det som om, at der blev skrevet på et papir, hvorefter en stemme siger: “Det ser da meget godt ud, ikke?”. Jon Stephensen har erkendt, at det er hans stemme på lydfilen. Men han fastholder, at han ikke har forfalsket nogen underskrift.

Men mulige forfalskede underskrifter og en fyring er altså langt fra de eneste møgsager, der har ramt Jon Stephensen. Der har også været sager fremme om magtmisbrug og et dårligt og belastet arbejdsmiljø, hvor tidligere ansatte fra teaterbranchen anklager Jon Stephensens for en truende og krænkende adfærd. Flere skuespillere, scenografer og en teaterdirektør fortæller også, hvordan de er blevet overfuset og direkte truet med at få ødelagt deres karriere, fordi de har sagt nej til at arbejde sammen med ham. Andre beskriver, hvordan Jon Stephensen har skabt psykisk nedbrydende arbejdsmiljøer. Blandt andet på grund af sine uforudsigelige vredesudbrud.

Den nyeste sag, der har ramt politikere og tidligere teaterchef Jon Stephensen, kom den frem 23. april 2023. Her kunne TV2 afdække, at Jon Stephensen i februar i år sendte en besked til et 19-årigt, kvindeligt medlem af Unge Moderater, som hun fandt grænseoverskridende og ubehagelig. Han skrev: “… du virker klog og er csmuk med den lækreste krop.”.

Med rækken af sager er Jon Stephensens politiske karriere nu sat på pause. Han er nemlig blevet sendt på selvbetalt orlov resten af dette folketingsår.

Lyt med til Den Perfekte Shitstorm her på siden eller på Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts og YouTube.