I det 22. afsnit af Den Perfekte Shitstorm går Julie Fristed sammen med journalist Julie Øjerson for at belyse den shitstorm, der har ramt magasinet Euroman. Baggrunden er en reportage fra prins Christians 18-års fødselsdagsfest, hvor helt almindelige, unge danske 18-årige var inviteret til bal på slottet. I denne episode ser vi shitstormen fra flere forskellige perspektiver. Selvfølgelig har vi shitstormekspert William Atak med til at give sit ekspertsyn på situationen, men vi har også både kulturkommentator Anne Sophia Hermansen og digital redaktør fra Euroman, Magnus Kraft, med. Hver af dem bringer deres perspektiv til bordet og udfolder sagen fra forskellige vinkler.

Shitstormen kort fortalt

Prins Christian fyldte 18 år den 15. oktober 2023. Her havde han inviteret til en storslået fest, hvor både kongelige og helt almindelige danske unge var inviteret. Begivenheden blev intensivt dækket af næsten alle danske medier. Et af disse medier var magasinet Euroman, der dagen efter festlighederne udgav en reportage med overskriften: “Det var ikke svært at kende forskel på royale og kommunale, da prinsen inviterede til sin 18-års fødselsdag”.

Denne reportage skabte røre i andedammen og fik mange danskere til at reagere stærkt. Euroman blev i kommentarspor på sociale medier blandt andet beskyldt for at være upassende, uforskammet og for ikke at bidrage positivt til unges selvværd. Shitstormen spredte sig både på Instagram, i medier som X og i de etablerede medier.

Hør hvordan shitstormekspert William Atak, kulturkommentator Anne Sophia Hermansen og Euroman selv ser på sagen i dette afsnit af Den Perfekte Shitstorm.