Siden årsskiftet har næsten al fokus været på kongehuset, dronningens abdikation, tronskiftet og Danmarks nye kong Frederik. Efter den overraskende udmelding fra dronning Margrethe i nytårstalen har kongehuset badet i kærlighed. De står midt i en regulær lovestorm. I dette afsnit af Den Perfekte Shitstorm dykker journalist Julie Fristed og kommunikations- og brandingekspert William Atak ned i kongehusets kommunikation i forbindelse med tronskiftet. Hvordan har kommunikationen været? Hvordan har kongehuset formået at samle 300.000 mennesker på gaden til en hyldest, få flere millioner af seere til at følge med på TV og formå at vækste en Instagram-profil til at have mere end 1 million følgere? Og så oven i købet i kølvandet på en stribe shitstorms i kongehuset? Få svar på det og meget mere i det 28. afsnit af Den Perfekte Shitstorm.

Kongehuset i lovestorm efter en række shitstorms

I afsnittet taler Julie Fristed og William Atak blandt andet om, hvordan kongehuset ikke har været skånet for shitstorms de seneste år, men alligevel bliver mødt af kærlighed og stor opbakning fra folket. Senest var der shitstormen, hvor den tidligere kronprins Frederik, nu kong Frederik, var vælten på grund af rygter om utroskab og kvindeligt selskab i Madrid. Men i forbindelse med tronskiftet er det blevet tydeligt, at opbakningen til kongehuset, dronningens abdikation og den nye Kong Frederik er stor. 300.000 mennesker strømmede til Amalienborg, Kongens Nytorv og Christiansborgs Slotsplads for at hylde den nye konge, flere millioner danskere så med hjemme fra stuerne, Kongehusets Instagram har rundet 1 million følgere og kong Frederiks nye bogmanifest ‘Kongeord’ bliver revet ned fra hylderne fra første salgsdag.

Hvilken kommunikationsstrategi ligger bag dette? Hvad er status på kongehusets omdømme? Har vi glemt de seneste års shitstorms? Hvordan vil de tidligere shitstorms evt. påvirke kongehuset på den lange bane? Og hvordan forventer vi, at kongehuset griber kommunikationen an fremadrettet?

Få svar i dette afsnit af Den Perfekte Shitstorm